ACTIVITIES

Among its objectives, the Observatory of the Audiences of the Cultural Heritage of Catalonia aims to help train the current and future professional staff of museums and heritage centres, to enable them to undertake the design, compilation, processing and interpretation of the information pertaining to the visitors of the museums and heritage. Similarly, the OPPCC works to raise awareness related with the social use of the heritage, by communicating the research on their audiences and promoting the scientific and academic collaboration among professionals and experts on the audiences of the heritage both nationally and internationally.

 

To achieve these objectives, the Observatory of the Audiences of the Cultural Heritage of Catalonia has Training and Communication Programmes.

ACTIVITIES

 • 02.11.2020 - Communication 2020

  Jornada: escoltar el públic presencial, digital i potencial en temps de distància social

  24, 25 i 26 de novembre de 2020. Webinars. Matins d'11:30 a 14:00 h

  La Jornada vol trobar la resposta a algunes preguntes: han canviat els hàbits i les pràctiques culturals de la població i la seva percepció de com poder tornar a visitar museus? Què espera la gent de la visita a un museu? De quina manera els museus es poden posar en contacte amb la població per escoltar i conèixer els seus interessos i motivacions?

 • 05.09.2019 - Comunicació 2019

  Jornada: l'impacte de la gratuïtat en la freqüentació dels museus

  Dimarts 8 d'octubre 2019. Auditori del MACBA, Barcelona

  Jornada dedicada a posar al dia els coneixements que tenim de la repercussió de la gratuïtat (i del cobrament) en la freqüentació. Es vol aportar evidència empírica que permeti tenir una millor informació per a la presa de decisions en relació al cobrament, o no, d’entrada.

 • 10.09.2018 - Communication 2018

  Jornada: avaluant la qualitat als museus

  Dimarts 16 d'octubre 2018. Auditori del MACBA, Barcelona

  Permetrà presentar metodologies per a l’avaluació de la qualitat així com per utilitzar els resultats, d’una banda, per a la millora de la gestió dels museus i, d’altra banda, per visibilitzar una part important de la seva feina que habitualment no queda reflectida per la tradicional preponderància de les dades quantitatives.

 • 19.07.2017 - Communication 2017

  Jornada Coneixent els públics virtuals dels museus

  Auditori del MACBA, Barcelona

  La segona Jornada de l'Observatori dels Públics té l'objectiu de presentar el potencial de les eines de comunicació digital per conèixer millor els públics dels museus i equipaments patrimonials, presentant experiències per anàlitzar i utilitzar la informació sobre els públics virtuals.

 • 31.07.2017 - Communication 2017

  Analítica digital - Com mesurar l'impacte de l'estratègia digital del museu

  Workshop dirigit per Elena Villaespesa, 9 d'octubre de 2017

  En el context de la 2a Jornada anual, dedicada aquest any al coneixement del públic virtual dels museus, l’Observatori de los Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya organitza el Workshop “Analítica Digital - Com mesurar l’impacte de l’estratègia digital del museu”.

 • 12.05.2016 - Communication 2016

  Jornada “Els estudis de visitants: de les dades al coneixement, del coneixement a la gestió” #jornadaOPPCC