EQUIP

Joaquina Bobes González

Llicenciada en Història, especialitat Prehistòria i Arqueologia, per la Universitat d’Oviedo.
Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona.
Executive MBA, Eada Business School.

Va realitzar estudis de Postgrau al Departament d’Arqueologia de la Universitat de Newcastle upon Tyne (Regne Unit) el curs 1988-89 i al Departament de Gestió i Política Cultural de la City University, Londres, el curs 1995-96. Durant aquest últim any va realitzar una estada de col·laboració amb English Heritage, agència responsable del patrimoni cultural dependent del Ministeri de Cultura britànic, a Londres.

Entre 1983 i 1995 va participar en els següents projectes de recerca arqueològica: Projecte de Recerca Integrada Nalón Mitjà a Astúries (Universitat d’Oviedo); Arbeia Roman Fort a South Shields (Universitat de Newcastle upon Tyne); Projecte de Recerca i Prospecció Arqueològiques de la Conca Mitjana del riu Tisza, Hongria (Universitat de Newcastle upon Tyne i Universitat de Budapest); Projecte de Recerca a la Serralada del Montsec, Els Muricecs, Lleida (Universitat de Barcelona); Projecte d’Investigació Arqueològica de la Vall del Montsant, Tarragona, (Universitat de Barcelona).

Sòcia fundadora de la consultora ARTImetria, empresa especialitzada en la planificació estratègica i el màrqueting de la cultura. Des de 1998, és gerent i consultora sènior de l’empresa. Com a consultora, ha coordinat i realitzat múltiples projectes al voltant dels museus i el patrimoni.

Des de 2009, és professora associada del Màster en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya. Des de 2011, és professora associada del Departament de Màrqueting, Operacions i Supply a Eada Business School.