RECURSOS

TORNAR
beneficis-dun-cicle-de-3-mesos-de-visites-virtuals-setmanals-a-museus-en-adults-grans-que-viuen-a-la-comunitat
11.10.2022 - Museus i salut

Beneficis d'un cicle de 3 mesos de visites virtuals setmanals a museus en adults grans que viuen a la comunitat

Els museus poden ser fonamentals per fomentar la inclusió social i poden millorar la salut general de la població gran. En el transcurs de la pandèmia de coronavirus del 2019, molts adults grans van patir com a resultat de les mesures de confinament, cosa que pot haver accelerat els processos que condueixen a la fragilitat física i a l'augment dels riscos per a la salut mental.

 

Aquest estudi té com a objectiu examinar si un cicle de 3 mesos de visites virtuals setmanals al Museu de Belles Arts deMontreal (MMFA) pot haver millorat els sentiments d'inclusió social, el benestar i la qualitat de vida, i reduir la fragilitat física als adults grans que viuen dins de la comunitat de Montreal. 

 

Un total de 106 adults grans, habitants de Mont-real (Quebec, Canadà), van ser reclutats per a un assaig aleatoritzat (Randomized Controlled Trial) en dos grups paral·lels (intervenció amb n=53 i control amb n=53) entre gener i abril de 2022. La intervenció va consistir en un cicle de 3 mesos de visites virtuals setmanals al museu MMFA. L'aïllament social, el benestar, la qualitat de vida i la fragilitat es van avaluar mitjançant escales validades que es van avaluar en una plataforma web a l'inici (M0) i després de 3 mesos (M3) al grup d'intervenció.

 

El grup de control va completar la mateixa avaluació segons el mateix programa. Els resultats van ser les puntuacions mitjanes a M0 i M3, i els canvis a les puntuacions mitjanes entre M0 i M.

    Link

  • Beneficis d'un cicle de 3 mesos de visites virtuals setmanals a museus en adults grans que viuen a la comunitat