RECURSOS

TORNAR
crear-i-avaluar-continguts-virtuals-a-museus-visions-des-de-lexperiencia-de-professionals-diberoamerica
28.06.2024 - Avaluació

Crear i avaluar continguts virtuals a museus. Visions des de l'experiència de professionals d'Iberoamèrica

Aquesta nova publicació d'Ibermuseos reuneix un conjunt de recomanacions per al disseny i l'avaluació d'activitats i recursos virtuals, elaborades a partir de les experiències de professionals experts i experts de la regió, dels quals es desprenen suggeriments útils i fàcils d'aplicar pels museus . El recurs està pensat especialment per a les institucions de mida petita i mitjana.

  • Proporciona un marc conceptual que explora la relació entre presencial, digital i virtual, i aprofundeix en el concepte de qualitat.
  • Defineix lestratègia digital del museu i ofereix pautes per a la planificació dactivitats o recursos virtuals.
  • Presenta idees sobre el procés de creació de continguts i lavaluació dactivitats i recursos virtuals.
  • Ofereix eines pràctiques i concretes per al treball museal, incloent-hi un glossari especialitzat, exemples de bones pràctiques, fitxes de suport per a l'avaluació i una sèrie d'indicadors específics per al monitoratge i l'avaluació d'activitats i recursos desenvolupats per a l'entorn virtual.

El projecte és el resultat col·laboratiu d'un grup de treball nascut al fòrum Observatori Iberoamericà de Museus del Programa Ibermuseos, integrat per professionals d'Argentina, Xile, Espanya i Mèxic: Max Pérez Fallik, Candela Arellano, Daniela Serra, Olga Ovejero, Alicia González Bouza, Tania Fábrega i Leticia Pérez Castellanos, amb el suport de la Unitat tècnica del Programa.

    Link

  • Crear i avaluar continguts virtuals a museus. Visions des de l'experiència de professionals d'Iberoamèrica