RECURSOS

TORNAR
dones-de-sitges
14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

Dones de Sitges

 

PROJECTES PARTICIPATIUS ALS MUSEUS DE CATALUNYA

 

Museu o equipament

Consorci del Patrimoni de Sitges

Nom del projecte

Dones de Sitges

Link o web del projecte

 

Data d’inici

7 de març al 29 d’abril de 2007

Projecte permanent o temporal?

Si temporal, dates de realització

Exposició temporal al Museu Romàntic de Sitges

Publicació d’un llibre

Objectius

Donar la història de Sitges en clau femenina

Tipologia públics participants

Dones de Sitges amb vides apassionants eren l’eix del projecte que va apassionar a tota la gent de Sitges i va fer un viatge al passat en que tothom d’aquella època es va sentir reflectit.

Descripció del projecte

(llargada màxima 200 paraules)

La dona, què n’ha estat de nosaltres al llarg de la història?; mudes, callades, silenciades i quan finalment som escoltades, ningú comprèn les nostres rèpliques, rèpliques que mai haurien d’haver existit.

El paper de la dona en la societat, ha estat sempre qüestionat per la seva abnegada submissió a l’home. Durant molt anys, les tasques permeses van ser les relacionades amb la família i la llar.

Aquesta exposició, vol retre un homenatge a totes aquestes dones lluitadores que des del seu anonimat, han contribuït dia a dia a forjar la història de Sitges.

Aquesta mostra és filla directa del llibre “Dones de Sitges. Investigació sobre la memòria femenina de la vila”.

L’exposició pretenia reivindicar la figura femenina en el panorama social sitgetà, resseguir la seva petjada en tots els àmbits de la vida pública i social i principalment, valorar el seu paper en una societat on la seva presència sempre ha estat amagada i poc documentada.

Aquesta mostra presentava fotografies i objectes personals que configuren les trajectòries vitals de les protagonistes del llibre “Dones de Sitges” i que a la vegada tenen com a objectiu transportar al visitant cap un viatge ple de records.

Nombre de participants (aprox.)

1.412

Entitats implicades

Consorci del Patrimoni de Sitges, Ajuntament de Sitges, Diputació de Barcelona, Grup d’Estudis Sitgetans i Societat Recreativa el Retiro

Valoració:

Què ha funcionat

Va funcionar molt bé. Va ser un plaer fer entrevistes a les senyores que expliquen la seva vida amb els seves llums i ombres i explicaven com era el Sitges del passat.

Valoració:

Què no ha funcionat

L’espai de l’exposició era massa petit, la Biblioteca del Museu Romàntic. Amb el material que teníem es podria haver realitzat en un altre lloc.

Com es podria millorar

Fent créixer el projecte, encara que sigui online.

Persona de contacte

Nom i e-mail

Marta Torrijos Terrón

torrijostm@diba.cat

Imatges o vídeos:

Web, youtube...

Ens va realitzar un vídeo amb totes les entrevistes que es podia visualitzar a l’exposició i també estava  a la venda. Si el voleu us el puc enviar.