RECURSOS

TORNAR
understanding-the-social-wellbeing-impacts-of-the-nations-libraries-and-museums
18.07.2022 - Museus i salut

Understanding the Social Wellbeing Impacts of the Nation's Libraries and Museums

El benestar social permet que el sector pensi en la seva relació amb les comunitats d'una manera que se centri en les formes directes i indirectes en què les biblioteques i els museus creen benestar i que donin suport a les estructures institucionals que empren les associacions que desenvolupen i les posicions que ocupen.

 

El 2018, basant-se en les conclusions de Strengthening Networks, Sparking Change, l'IMLS va tornar a involucrar el Fons de Reinversió, en associació amb el Projecte d'Impacte Social de les Arts (SI) de la Universitat de Pennsilvània Social Impact of the Arts Project ( SIAP) i HR&A Advisors, per fer un estudi nacional sobre com les biblioteques i els museus de tot el país influeixen en el benestar social de les seves comunitats.

 

Del 2018 al 2020, el Fons de Reinversió va dirigir la recopilació de dades i les anàlisis que van emprar una barreja de mètodes quantitatius i qualitatius i una perspectiva geogràfica basada en totes les regions del territori nacional dels EUA. L'equip d'estudi va crear primer índexs per estimar la presència i ús de biblioteques i museus per a cada àrea del país. Alhora, el SIAP va elaborar estimacions de 10 dimensions de benestar social per a cada regió. Les 10 dimensions del benestar social incloïen mesures per estimar el benestar econòmic, la diversitat ètnica i econòmica, les oportunitats d'habitatge, la connexió institucional, els actius culturals, l‟eficàcia escolar, l‟accés a la salut, la salut personal i la seguretat personal.

 

Les anàlisis quantitatives van fer servir models multivariants per identificar les associacions entre la presència i l'ús de les biblioteques i els museus i múltiples dimensions del benestar social quan es tenen en compte la situació econòmica i la composició racial/ètnica. A continuació, l'equip va seleccionar 24 biblioteques i museus públics de tot el país per visitar-los en profunditat i entendre com les biblioteques i els museus recolzant-ne l'ús.

    Link

  • Understanding the Social Wellbeing Impacts of the Nation's Libraries and Museums