RECURSOS

Documentació, informes, estudis, articles... al voltant de l’avaluació i l’estudi dels públics del patrimoni cultural, tant produïts per l’Observatori com per altres entitats i institucions.

 

L'apartat "Projectes Participatius dels museus" és un recull d'iniciatives i activitats impulsades pels museus i col·leccions de Catalunya que intenten involucrar, fer participar i comprometre als públics. Una institució cultural participativa és un espai on els visitants poden crear, compartir i connectar entre ells al voltant del seu contingut.

Projectes participatius dels museus

 • 18.07.2019 - Projectes participatius dels museus

  Projectes Participatius dels Museus de Catalunya

  Es posa en marxa la iniciativa "Projectes Participatius dels Museus de Catalunya". L’objectiu és visibilitzar en un catàleg els projectes impulsats pels museus i altres equipaments patrimonials de Catalunya que fomenten la participació dels seus públics, grups d’interès i altres agents del seu entorn.

 • 15.05.2019 - Projectes participatius dels museus

  El Consell de Savis del Museu d'Història de Catalunya

  El Consell dels Savis és una activitat d’història oral i viscuda realitzada per un grup de persones voluntàries del museu. Les persones que en formen part comprenen edats que van des dels seixanta-nou fins als noranta-dos anys d’edat, i expliquen directament les seves vivències als alumnes.

 • 14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

  Dones de Sitges

  L’exposició pretenia reivindicar la figura femenina en el panorama històric i social sitgetà. Presentava fotografies i objectes personals que configuren les trajectòries vitals de les protagonistes del llibre “Dones de Sitges” i que a la vegada tenen com a objectiu transportar al visitant cap un viatge ple de records.

 • 14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

  Petits/es Historiadors/es

  Projecte del Museu d’Història de Catalunya dirigit a alumnes de 6è de primària que té com a objectiu fomentar l’interès en la recerca en ciències socials entre l’alumnat. La finalitat és materialitzar la seva investigació en una exposició al museu, per tal que l’aprenentatge esdevingui significatiu.

 • 14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

  2017 Any Alabastre Sarral

  Commemoració dels cent anys del primer taller modern d’alabastre a Sarral amb l'objectiu de recuperar una memòria col·lectiva. Creació d’una comissió organitzadora i recollida de fons per documentar l’activitat.

 • 14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

  Primavera fotogràfica a l’Esquerda

  Fer fotografies de la flora i la vegetació del jaciment de l’Esquerda i exposar-les als llocs propers i quotidians de la vila: els aparadors de les 40 botigues participants. Amb la col·laboració del Grup Fotogràfic Roda, l’Associació Roda de Comerciants i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter.

 • 14.06.2019 - Projectes participatius dels museus

  L’Esquerda, jo i la família

  Exposició que aplega fotografies dels habitants de Roda de Ter mostrant de quina manera cadascun d'ells pot trobar en la seva vida quotidiana algun episodi que es relacioni directament amb el jaciment de l’Esquerda, i com aquest instant ha quedat plasmat en una imatge.